Türkiye’nin sağlık turizmi gelirinin 2028’de 20 milyar dolara yükseltilmesi hedefleniyor

Sağlık Turizmi Geliri 2028’de 20 Milyar Dolara Ulaşacak

Uluslararası Sağlık Hizmetleri AŞ (USHAŞ) Genel Müdürü Behlül Ünver, Türkiye’nin sağlık turizmi gelirini 2028 yılında 20 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Ünver, Bodrum ilçesinde düzenlenen Sağlık Turizmi Forumu’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin coğrafi konumu, doğal zenginlikleri ve kaliteli tesisleri ile sağlık turizmi talebini artırdığını vurguladı.

Türkiye’nin dünya genelinde sağlık turizmi alanında ilk 5 ülke arasında yer aldığını vurgulayan Ünver, “2024 yılında insanlar sağlık amaçlı seyahatlerine yaklaşık 100 milyar dolar harcadı. Bu rakamın 2028’de 127 milyar dolara ulaşması bekleniyor.” şeklinde konuştu.

Ünver, Türkiye’yi ziyaret eden 62 milyon turistin yaklaşık 1,5 milyonunun sağlık turizmi kapsamında olduğunu belirtirken, bu sayının artması gerektiğini vurguladı.

Sağlık turizmi gelirini 2028 yılına kadar 20 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Ünver, “Türkiye’nin sağlık turizminde lider ülkeler arasında yer almasını ve dünya genelinde şifa merkezi olmasını amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu. 

Related Posts

Avrupa ve Asya tehlikede! Ölümcül mantar hastalığı küresel ısınma ile yayılıyor

Yeni yapılan bir araştırmaya göre, sıcak iklime sahip bölgelerde yaygın olan ölümcül bir mantar hastalığının küresel ısınma nedeniyle daha geniş alanlara yayılma ihtimali bulunuyor.

Astımı tetikleyen nedenler çevremizde! Peki nasıl korunacağız?

Astım, hava yollarında kronik iltihaplanmaya bağlı olarak nefes darlığı, öksürük ve göğüste sıkışma gibi belirtilerle kendini gösteren bir hastalıktır. Viral enfeksiyonlar, polenler, stres, temizlik maddeleri ve tütün ürünleri gibi çevresel ve psikolojik faktörler, astım ataklarını tetikleyebilir. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Kansu, bu etkenleri ve onlardan korunmanın önemini anlattı.

Maydanoz-Limon Kürü Tehlike Saçıyor!

Maydanoz-Limon Kürü sağlığımıza zararlı mı ? Uzmanlar, maydanoz ve limon kürünün özellikle kalp sağlığı hastaları üzerinde olumsuz etkileri olduğunu bildirdi.

Aktif Mesane Sendromu Nedir?

Aktif mesane sendromu toplumda bir çok insanın yakındığı sağlık sorunların başında geliyor. Peki Aktif Mesane Sendromu Nedir, nasıl tedavi edilir.

Kahve tutkunlarına kötü haber: Sağlık sorunlarına yol açabilir

Almanya’dan uzmanlar, yüksek dozda kafein tüketiminin kalp ritim bozuklukları, yüksek tansiyon ve diğer ciddi sağlık problemlerine neden olabileceğini belirtti.

Yaşanan depremler çocuklarda travmaya neden olabilir

Türkiye’de yaşanan depremler, çocuklarda travmalara sebep olabiliyor. Uzmanlar, deprem gerçeğini çocuklara doğru şekilde anlatmanın yaşanabilcek korkuyu en aza indirebileceğini belirtti.