Yıkım gerginliği: Şanlıurfa’da mevsimlik işçilerin evi yıkıldı

Şanlıurfa’nın Eyyübiye İlçesinde Tapusuz Ev Tartışması

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine bağlı Asya Mahallesi’nde, tapusuz olarak yıllardır yaşayan Mehmet Aktaş ve ailesi, belediyenin aldığı yıkım kararına karşı çıktı. Polis ve zabıta eşliğinde bölgeye gelen yıkım ekipleri, sabah saatlerinde iş makineleriyle gecekonduyu yıkmak istedi. Aile, tahliye kararına direnerek yıkımı engellemeye çalıştı. Bölgedeki gerilim saatlerce sürdü.

“Kendi Elimizle Yıktık”

Mevsimlik işçilikle geçimini sağlayan Aktaş ailesi, evlerini terk etmeyi reddetti. Yıkım sırasında yaşanan gerginlik nedeniyle güvenlik önlemleri artırıldı. Mehmet Aktaş, sonunda “Yıkım ekibine yıktırmadık, kendi elimizle yıktık” dedi.

“Elektrik Var, Su Var, Tapu Yok”

Dokuz8haber’den Fatma Keber’e konuşan Mehmet Aktaş, tapu sorunlarına ilişkin yaptığı açıklamada, 1986’dan bu yana evde yaşadıklarını ve elektrik, su aboneliklerinin bulunduğunu vurguladı. “İmar affına başvurduk ama yine de çözüm olmadı,” diyen Aktaş, arazinin geçmişte cüzi fiyatlarla satıldığını ve hak sahiplerine öncelik verilmediğini öne sürdü.

“Tapusuzdu burası, bir şekilde başkalarının üzerine tapu çıkarılmış. Devlet, ‘buralar satılacak’ diye bize bildirimde bulunmadı. Hakkımız gasp edildi” dedi.

Şanlıurfahaberleri adlı haber sitesinin aktardığına göre Eyyübiye ilçesinin Asya ve Yenice Mahalleleri’nde tapusuz yapılar uzun süredir gündemde. Bölgede yaşayan birçok aile, geçmişte yapılan imar affı başvurularına rağmen kalıcı çözüm bulunamamasından şikâyetçi. Yıkım kararlarının artması, sosyal huzursuzluğu da beraberinde getiriyor.

Related Posts

Resmen başladı: Kira sözleşmelerinde yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından emlakta denetimi sağlamak ve sahte ilanların önüne geçmek üzere, e-Devlet’ten bildirim zorunluluğuna ilişkin düzenleme resmen başladı. Kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik …

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

2024 yılında 1,5 milyon Türk vatandaşı komşuyu seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi. İTO’da düzenlenen Türk-Yunan İş Forumu’nda konuşan …

İslam Memiş rakam vererek yatırımcıları uyardı: Altında yeni rekorlar bekleniyor mu?

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasalarını değerlendirdi. Memiş, düzeltme hareketlerinin devamını beklediğini vurgulayarak “Ons altın 3000 dolar ve 3000 dolar altına sarkmadan yani 2800-2950 dolar seviyeler görülmeden sağlıklı yükselişler beklememek gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Borsada takas süresi kısalıyor: Yatırımcılar için yeni dönem başlıyor!

Borsada takas süresinin kısaltılması, işlem hacimlerinde önemli artışlara yol açabilir. Uzmanlar, bu değişikliğin yatırımcılar için daha hızlı işlem yapma imkanı sunacağını belirtiyor. Yatırımcılar ve aracı kurumlar, uyum sürecine hızla adapte olabilir.

Piyasalarda gün ortası – 9 Mayıs 2025

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,04 düşüşle 9.275,15 puana indi. En fazla işlem gören hisseler arasında Tüpraş, ASELSAN ve THY öne çıkarken, teknoloji hisseleri değer kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir