İstanbul’un konut fiyatları en ucuz ilçesi belli oldu

Depremin Etkisi: İstanbul’da Konut Fiyatları Nasıl Değişiyor?

İstanbul, 23 Nisan’da yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Bu doğal felaket özellikle Marmara kıyısındaki Beylikdüzü, Esenyurt ve Avcılar gibi ilçelerde şiddetli bir şekilde hissedildi. Bu durum, bölgedeki yapı stokunu sorgulatırken, konut metrekare fiyatları arasındaki farklar da gözler önüne serildi.

Türkiye gazetesinin haberine göre, depremin merkez üssüne yakın ilçelerde konut fiyatları İstanbul ortalamasının oldukça altında seyrediyor. Esenyurt’ta metrekare fiyatı 26 bin 700 TL iken, Beylikdüzü’nde 37 bin 100 TL, Silivri’de 37 bin 800 TL ve Avcılar’da 38 bin 100 TL seviyesinde. Bu rakamlar, fay hattına yakın bölgelerde yaşanan risk algısının fiyatlara yansımasını gösteriyor.

Aynı bölgede yer alan ancak daha merkezi konumda bulunan Küçükçekmece’de metrekare fiyatı 43 bin 300 TL iken, Büyükçekmece’de 45 bin TL’ye kadar çıkıyor. Marmara Denizi kıyısındaki Bakırköy’de bu rakam 94 bin 700 TL’ye kadar yükselirken, Zeytinburnu’nda 60 bin 300 TL, Fatih’te ise 38 bin 300 TL seviyesinde.

İstanbul’un fay hattından uzak, Karadeniz’e kıyısı olan ilçelerinde ise konut fiyatları oldukça yüksek. Sarıyer’de metrekare fiyatı 124 bin 700 TL’ye kadar çıkarken, Beykoz’da 85 bin 200 TL, Şile’de 74 bin 100 TL, Eyüpsultan’da 59 bin TL, Çatalca’da 44 bin 300 TL ve Arnavutköy’de 34 bin 100 TL seviyelerinde seyrediyor.

Uzmanlara göre, depreme dayanıklı yapıların yanı sıra zemin kalitesi de konut fiyatlarını etkileyen önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle kuzeyde bulunan ilçelerin jeolojik olarak daha sağlam zeminlere sahip olması, konut talebini artırıyor.

Related Posts

Resmen başladı: Kira sözleşmelerinde yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından emlakta denetimi sağlamak ve sahte ilanların önüne geçmek üzere, e-Devlet’ten bildirim zorunluluğuna ilişkin düzenleme resmen başladı. Kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik …

Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Attığımız çok boyutlu adımlarla 2030 yılına dek elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların ülkemizdeki pazar payını yüzde 35’in üzerine, bu araçlarda yerlilik oranımızı yüzde 75’e ve üretim kapasitemizi 1 milyona çıkaracağız. Batarya modül ve alt komponent yatırımlarıyla, ülkemizi bölgesel batarya üretim merkezlerinden biri haline getireceğiz. 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini de inşallah sağlayacağız” dedi.

2024 yılında 1,5 milyon Türk vatandaşı komşuyu seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi. İTO’da düzenlenen Türk-Yunan İş Forumu’nda konuşan …

İslam Memiş rakam vererek yatırımcıları uyardı: Altında yeni rekorlar bekleniyor mu?

Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasalarını değerlendirdi. Memiş, düzeltme hareketlerinin devamını beklediğini vurgulayarak “Ons altın 3000 dolar ve 3000 dolar altına sarkmadan yani 2800-2950 dolar seviyeler görülmeden sağlıklı yükselişler beklememek gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Borsada takas süresi kısalıyor: Yatırımcılar için yeni dönem başlıyor!

Borsada takas süresinin kısaltılması, işlem hacimlerinde önemli artışlara yol açabilir. Uzmanlar, bu değişikliğin yatırımcılar için daha hızlı işlem yapma imkanı sunacağını belirtiyor. Yatırımcılar ve aracı kurumlar, uyum sürecine hızla adapte olabilir.

Piyasalarda gün ortası – 9 Mayıs 2025

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,04 düşüşle 9.275,15 puana indi. En fazla işlem gören hisseler arasında Tüpraş, ASELSAN ve THY öne çıkarken, teknoloji hisseleri değer kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir