Konya OSB’deki genişlemeyle 15 bin yeni istihdam hedefleniyor

Konya Organize Sanayi Bölgesi Genişliyor: İşte Yeni Gelişmeler!

Konya Sanayi Odası ve Konya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mustafa Büyükeğen, “KOS 6. Kısım Genişleme Alanı” çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Büyükeğen, yaptığı yazılı açıklamada, bölgeye yapılan yatırımların yeni fabrikaların kurulmasına olanak sağlayacağını belirtti.

Altyapı çalışmalarının hızla tamamlanarak sanayicilere parsellerin teslim edileceğini vurgulayan Büyükeğen, “Konya Organize Sanayi Bölgesi, 6. Kısım Genişleme Alanı ile birlikte 31 milyon metrekareye ulaşarak, Türkiye’nin ikinci büyük OSB’si konumuna gelmiştir.” şeklinde konuştu.

Fabrika Sayısı ve İstihdam Artacak

Büyükeğen, KOS’un 6. bölgesinde 258 parselin ön tahsis işlemlerinin tamamlanmış olduğunu, 18 parselin ise süreçlerinin devam ettiğini söyledi. Altyapı yatırımlarına devam ettiklerini belirten Büyükeğen, atık su, içme suyu ve yol altyapılarında önemli mesafeler kaydedildiğini ifade etti. 6. Kısım Genişleme Alanı’nda bu yıl içinde ön tahsislerin tamamlanarak kalıcı tahsise geçmeyi hedeflediklerini belirtti.

Büyükeğen, “Bugünkü koşullarda buraya 10 milyar liranın üzerinde yatırım yapılacak. Elektrikten doğalgaza, fiber altyapıdan çevre sulamaya kadar birçok alanda yatırımlar gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

KOS Bölge Müdürlüğü olarak altyapı yatırımlarını hızlı bir şekilde tamamlayarak, parselleri sanayicilere teslim etmek istediklerini belirten Büyükeğen, “Fabrikalar inşa edilip üretime başlandıktan sonra 15 bin yeni istihdam sağlanacak. Böylece Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki toplam fabrika sayısı 1081’e, toplam istihdam ise 80 bine ulaşacak.” açıklamasında bulundu.

 

 

Related Posts

TPAO iki ilde petrol aramaya devam edecek: Süre uzatıldı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) ait Diyarbakır’daki kara sahasında yürütülen petrol arama faaliyetlerinin süresi uzatıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın kararıyla ruhsatın geçerliliği devam ederken, bölgedeki arama çalışmaları hız kesmeden sürecek.

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …

Emeklilikten sonra sigortasız çalışmanın riskleri neler? Maaş kestirerek çalışmak kimler için avantajlı?

Türkiye’de emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek oldukça yaygın. Ancak uzmanlar uyarıyor: Sigortasız çalışan emekliler ciddi yasal ve ekonomik risklerle karşı karşıya. İş kazası, tazminat, SGK desteği gibi temel haklar sadece sigortalı …

Spot piyasada doğal gaz fiyatları! (09 Temmuz 2025)

Enerji Piyasaları İşletme AŞ verilerine göre, dün spot doğal gaz piyasasında işlem hacmi 11 milyon 629 bin 100 lira oldu. Bu tutar, önceki gün 8 milyon 878 bin 568 lira olarak açıklanmıştı. Spot doğal gaz piyasasında dün 1000 metreküp doğal gazın …

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Bu kez nektarin el yaktı: Tanesi kirazın 5 katı fiyatına!

Emekli ve memur temmuz ayında aldığı düşük zamma isyan ederken zam haberinin ardından akaryakıt ve gıda fiyatı uçuşa geçti. Vatandaşların önceden kilolarca aldığı meyve sebze artık tane işi satılıyor. Nektarinin fiyatını gören ise bir daha bakıyor.