Ali Koç’tan Aziz Yıldırım’a Jose Mourinho cevabı!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, önemli açıklamalarda bulunurken, Jose Mourinho ve teknik ekibinin yıllık maliyetinin 12 milyon euro olduğunu söyledi. Başkan Koç’un açıklamalarından satırbaşları şöyle:

– Aziz Yıldırım, ‘Ben 15 verdim, adam aptal mı, niye altına anlaşsın. Menajerlere açıktan para vermişlerdir’ demiş. Bu suç, ağır bir iddia! Sayın Yıldırım ‘15 verdim’ diyor, biz bütün ekibine ve kendisine 12 milyon euro verdik.

– Hem Fenerbahçe kulüp olarak hem bizler yönetim olarak Mourinho’nun aklına yattık. Ayrıca kendisi Suudi Arabistan’dan olağanüstü bir teklif vardı, onu istemedi.

– Hocamızın tercihleri var. Biz kimi istiyorsun dedik. İllaki buraya getirmek istediğiniz biri var mı dedik. Profil veririm, isim vermem dedi. O da benzer pozisyonlara ihtiyaç olduğunu söyledi, hemfikirdik.

– Mourinho taraftara, ilgi alakaya, büyük kulüplere önem verir. Fenerbahçe’nin futbolda buhran dönemini yaşıyor. İstikrar var mı, var. 10 senede tabloya bakınca Galatasaray’ın 718, Fenerbahçe’nin 717 puanı var. İlk 5’te olup şampiyonluğu olmayan tek takım Fenerbahçe. O da motivasyon kaynağı oldu onun için.

– Mourinho’ya 100 sayfalık bir rapor sundu Mario Branco. Bundan etkilendi. Bizim röntgenimize göre eksikler, aradığımız profiller, profillere uyan listeler verdi.

– 2018’de aldığımız Fenerbahçe, Mourinho’yu hayatta düşünemezdi, aklının ucundan bile geçiremezdi. 2018’de aldığımız Fenerbahçe, Szymanski’ye Cengiz’e Dzeko’ya, Tadic’e bu paraları vermeyi düşünemezdi. 6 senede finansal sorunları çözmesek de nefes alabilir noktaya getirdik. İstediğimiz noktaya yolumuz var.

“35-40 GİBİ TEKLİF GELİRSE BAKARIZ”

Başkan Ali Koç, Ferdi Kadıoğlu’nun transfer durumu için de net konuştu. Koç, “Ferdi’nin önümüzdeki sezon bizde kalması şart ama böyle 35-40 milyon euro gibi olağanüstü bir şey gelirse oturur konuşuruz. Mourinho ismi oyuncularda büyük bir heyecan yarattı. Belki Mourinho’dan dolayı gelmeyecek oyuncuları transfer edebileceğiz. Gitmek isteyenleri tutabileceğiz. Ferdi’nin yüzde 100 takımda kalması için pozisyonumuzu aldık ama dediğim gibi astronomik bir şey gelirse oturup konuşmak durumundayız. Ferdi de 1 yıl daha Fenerbahçe’de seve seve oynar” dedi.

Fenerbahçe, yeni teknik direktörü Jose Mourinho ile iki yıllık sözleşme imzalandığını KAP’a bildirdi. Sarı-lacivertli takımın açıklaması şu şekilde: “Şirketimiz, 2024-2025 ve 2025-2026 futbol sezonları Futbol A takım teknik direktörlük görevi için Jose Mario Dos Santos Mourinho Felix ile sezonluk 10 milyon 500 bin euro garanti ücret karşılığında anlaşmaya varmıştır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx