Hazine gelirini faize yedirdi: Faiz payı yüzde 21’i aştı

Hazine Nakit Dengesi Nisanda 183 Milyar 495 Milyon TL Açık Verdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, nisan ayına ilişkin nakit gerçekleşmelerini kamuoyuyla paylaştı. Geçen ay, Hazinenin nakit gelirleri 1 trilyon 26 milyar 25 milyon TL olarak gerçekleşirken, nakit giderleri ise 1 trilyon 209 milyar 520 milyon TL oldu. Faiz dışı giderler 952 milyar 406 milyon TL olarak kaydedilirken, faiz ödemeleri ise 257 milyar 114 milyon TL olarak görüldü. Bu durumda faiz dışı denge ise 73 milyar 619 milyon TL fazla verdi.

Nisan ayı itibariyle, nakit dengesinde 183 milyar 495 milyon TL açık oluştu. Ayrıca, kur farklarından kaynaklanan artış 15 milyar 916 milyon TL olarak gerçekleşirken, kasa/banka net hesabında ise 90 milyar 979 milyon TL’lik bir artış gözlendi.

Related Posts

Motorin ne kadar oldu?

Akaryakıta tabela bir kez daha değişti. 3 Temmuz’da enflasyonun açıklanmasının ardından akaryakıt fiyatlarına ÖTV zammı gelmişti. Brent petrol ve dövizdeki hareketlilik de akaryakıt fiyatlarını etkiledi. Önceki gün motorinin litre fiyatına 1 lira 16 …

3’üncü güneş enerjisi santrali devrede

Turkcell, Türkiye genelinde hayata geçirdiği yenilenebilir enerji yatırımlarına bir yenisini daha eklediğini duyurdu.

Vatandaşın döviz mevduatı 2,9 milyar dolar azaldı

Vatandaşın döviz mevduatı 2,9 milyar dolar azaldı

TPAO iki ilde petrol aramaya devam edecek: Süre uzatıldı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) ait Diyarbakır’daki kara sahasında yürütülen petrol arama faaliyetlerinin süresi uzatıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın kararıyla ruhsatın geçerliliği devam ederken, bölgedeki arama çalışmaları hız kesmeden sürecek.

Konya OSB’deki genişlemeyle 15 bin yeni istihdam hedefleniyor

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOS) süren genişletme çalışmalarıyla 15 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …