İsrail askerinde skandal harita! Sosyal medyada gündem oldu! Türkiye dahil 7 ülke…

İşgalci İsrail ordusu Gazze’de katliamlarına devam ediyor. 7 Ekim 2023’ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bine yaklaştı. Dünyadan gelen tüm tepkilere rağmen hız kesmeden katliam yapan İşgalci İsrail, yine bir skandalla gündeme geldi.

İşgalci İsrail askerinin kolunda vadedilmiş toprakları simgelen bir harita dünyada büyük yankı uyandırdı. Haritada Türkiye dahil 7 ülke bulunuyor.

SKANDAL HARİTA

İsrailli Telegram kanallarında ortaya çıkan ve kısa sürede sosyal medyada ses getiren görüntülerde ise bir İsrail askerinin kolunda tam Türkiye dahil 7 ülkeyi kapsayan bir vadedilmiş topraklar haritası görüldü.

Harita, Mısır, Lübnan, Suriye, Irak, Irak, Suudi Arabistan ve Türkiye’nin bazı bölgelerini kapsıyor.

‘VADEDİLMİŞ TOPRAKLAR’ NEDİR?

Vadedilmiş topraklar Yahudilik’te Tanrı YHVH tarafından İbrahim’e ve soydaşlarına vadedilmiş bölgedir. Tam sınırları belli olmamakla beraber, günümüzde İsrail ve Filistin Devleti topraklarını oluşturan bölgenin Vadedilmiş Topraklar olduğu inancı yaygındır. Günümüzde ise vadedilmiş topraklar Mısır, Irak, İran, Lübnan, Suudi Arabistan, İran’ın bir bölümü ve Türkiye’nin de güneyini kapsıyor. Yani İsrail her ne kadar Hamas ile savaştığını öne sürse de devlet olarak politikaları sınırlarını genişleterek Orta Doğu ve Anadolu’ya kadar uzanan bir bölgeye hakimiyet kurmak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx