İsrailli Bakan Katz’ın hadsiz paylaşımına Dışişleri’nden yanıt: Uluslararası mahkemelerde yargılanacaksınız

Terör devleti İsrail’in Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, sosyal medya hesabından Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı alçak sözlerle hedef aldı.

Türkiye’yi ‘soykırım yapmakla’ suçlayan Katz’a Dışişleri Bakanlığı yanıt verdi.

“Uluslararası mahkemelerde yargılanacaksınız”

“Katz’ın saygısız üslubu ve asılsız ithamları, İsrail’in Filistin’de işlediği suçlarla ilgili gündemi değiştirmeye yönelik faydasız bir çabadır.” denilen açıklamada, “Binlerce Filistinliyi barbarca katleden, bu suçlara ortak olan herkes, uluslararası mahkemelerde yargılanacaktır.” ifadeleri yer aldı.

Bakanlığın açıklaması şöyle:

“İsrail Dışişleri Bakanı Katz’ın Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik saygısız üslubu ve asılsız ithamları, İsrail’in Filistin’de işlediği suçlarla ilgili gündemi değiştirmeye yönelik faydasız bir çabadır.

Ekim ayından bu yana kırk bine yakın Filistinliyi öldüren ve dün gece (26 Mayıs) bir çadır kampına yönelik saldırıda onlarca masum Filistinliyi barbarca katleden Netanyahu Hükümetidir. Bu suçlara ortak olan herkes, uluslararası mahkemelerde yargılanacaktır.

Türkiye olarak adaleti ve Filistinlilerin haklarını savunmaya devam edeceğiz.”

İsrail’in Refah’a yönelik saldırısı

BM’nin yargı organı Uluslararası Adalet Divanı (UAD), 24 Mayıs’ta aldığı tedbir kararlarında, İsrail’in Refah’a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına, insani yardımları engellememesine ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze’ye girişine izin vermesine hükmetmişti.

İsrail, UAD’nin saldırıları durdurma kararı aldığı Gazze Şeridi’ndeki Refah şehrinde yerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına saldırı düzenlemiş, saldırıda en az 40 Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Görgü tanıkları, “İsrail ordusunun bombardımanı kamptaki çok sayıda çadırın yıkılmasına ve yanmasına neden oldu. Bu kamp, binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin yaşadığı Refah kentinde, İsrail ordusunun boşaltılmasını istediği bölgede yer almıyor.” demişti.

Tanıklar, İsrail savaş uçaklarının kampa en az 8 roketle saldırı düzenlediğini belirtmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx