Uzaydaki güneş teknolojilerine Türkiye’den Kalyon PV damgası

“`html

Kalyon PV: Türkiye’nin Yenilenebilir Enerji Geleceği

Yerli ve sürdürülebilir enerji üretimini artırmak için 2020 yılında kurulan Kalyon PV, 250 bin metrekarelik entegre fabrikasında ham maddeden güneş paneline kadar tüm üretim süreçlerini tek çatı altında gerçekleştiriyor. 350 milyon doları aşan yatırım ile hayata geçirilen bu tesis, Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki güneş enerjisi santrallerine pek çok panel üretti. Kalyon PV, yıllık 2000 megavatlık üretim kapasitesi ile 2025 yılı itibarıyla Türkiye’de yenilenebilir enerji sektöründeki ihtiyaçları karşılamayı ve ithal edilen panel bileşenlerini yerli üretimle sunmayı hedefliyor.

Kalyon PV CEO’su İhsan Kulalı’dan Önemli Açıklamalar

Ankara’daki entegre fabrikasında düzenlenen basın toplantısında Kalyon PV CEO’su İhsan Kulalı, yenilenebilir enerji yatırımlarının günümüzde bir gereklilik haline geldiğini belirtti. “Tüm devletler bu alandaki yatırımları teşvik ediyor. Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak artık bir milli strateji olarak göz önünde bulunduruluyor. Türkiye, bu süreçte önemli bir ilerleme kaydediyor. Ar-Ge faaliyetlerimizle küresel bir oyuncu olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. 2025 yılında, güneş teknolojilerinin öncüsü olabilmek için çalışmalarımıza hız vereceğiz.” dedi.

Türk Mühendislerinden Uzaya Taşınan Başarı

TÜRK MÜHENDİSLERİNİN YERLİ GÜNEŞ HÜCRELERİ UZAYDA KULLANILIYOR

Kalyon PV, yalnızca güneş paneli üretiminde değil, yüksek teknoloji ürünlerinde de öncülük etmekte. CEO İhsan Kulalı, “Türk mühendislerimizin geliştirdiği yerli güneş hücreleri, ABD’daki uzay şirketlerinin uydularında ‘uzay hücreleri’ olarak kullanılıyor. Bu hücreler, zorlu uzay koşullarında yüksek verimlilikle enerji üretecek şekilde tasarlanmıştır. ABD’ye ihraç ettiğimiz bu hücrelerin Ar-Ge süreçleri yerli fabrikamızda yapılmaktadır ve bu, ülkemiz için büyük bir gurur kaynağıdır.” dedi.

Yerli Tedarik Üzerine Stratejik Gelişmeler

YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLER İÇİN YERLİ TEDARİKÇİLERİMİZİ GELİŞTİRİYORUZ

Kalyon PV, güneş paneli üretim süreçlerinin hammadde temini dışındaki tüm aşamalarını entegre tesisinde gerçekleştirebiliyor. Bu alanda %90’a yakın yerlilik oranına ulaşmayı başardı. CEO Kulalı, “Türkiye’nin sadece güneş paneli montajı yaptığı bir ülke olmasını değil, tüm bileşenlerin yerli kaynaklarla üretildiği bir merkez olmasını istiyoruz. Cam, alüminyum çerçeve, koruyucu katman gibi bileşenlerin yerli tedarikçilerle üretilmesi için çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Güneş Enerjisine Yüksek Öncelik

YERLİ WAFER VE HÜCRE ÜRETİMİMİZ İLE SEKTÖRÜ BESLEYECEĞİZ

Kalyon PV, güneş panelinin yanı sıra ara ürünleri olan solar wafer ve güneş hücresi üretimine yoğunlaşıyor. Kulalı, “Yüksek verimlilikteki panellerimizin yanı sıra 2025 yılından itibaren daha fazla yerli kaynakla bu ürünleri sağlamayı amaçlıyoruz. Bu, sektörümüzün yerli kaynaklarla daha da güçlenmesine katkıda bulunacaktır.” açıklamasında bulundu.

Amerika’yı Hedefliyoruz

HEDEF PAZAR: ABD

Kulalı, önümüzdeki on yılın güneş teknolojileri için bir altın çağ olacağına dikkat çekerek, ABD pazarındaki fırsatları takip ettiklerini ifade etti. “ABD’nin, Çin’in pazar üzerindeki tekelini kırmak için uyguladığı tarifeleri kendi avantajımız için görüyoruz. Ürünlerimiz, ABD’ye satış yapmak için gerekli UL sertifikalarına sahiptir.” dedi.

Sürdürülebilir Üretim Hedefleri

‘GÜCÜMÜZ İNSANIMIZDAN, ENERJİMİZ GÜNEŞTEN’

Kulalı, Ar-Ge yatırımlarına devam ettiklerini ve Kalyon PV’nin 100’den fazla araştırmacıyla büyük bir kuruluş haline geldiğini kaydetti. “Yenilenebilir enerji alanındaki en büyük Ar-Ge merkezlerinden biriyiz ve bu alandaki yenilikçi teknolojilere odaklanıyoruz.” dedi.

100% Karbon Nötr Hedefi ile Yola Çıkıyoruz

105 MİLYON DOLARLIK GES YATIRIMI

İhsan Kulalı, Türkiye’nin 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi doğrultusunda 157 megavatlık güneş enerjisi santrali kurulumu için 105 milyon dolarlık yatırımı gerçekleştireceklerini belirtti. “Kaynak ihtiyacımızı yenilenebilir enerji ile karşılayarak, karbon nötr üretim süreçleri geliştireceğiz.” dedi.

YENİ ÜRÜN PORTFÖYÜ GELİYOR

Kulalı, “Farklı kuruluma uygun, verimli güneş panelleri ile 2025 yılından itibaren daha geniş müşteri gruplarına ulaşmayı planlıyoruz.” diye ekledi.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK GÜNEŞ SANTRALİNE PANEL TEDARİK EDİYORUZ

İhsan Kulalı, “Kalyon Karapınar GES projesi, toplamda 1350 megavat kurulu güce sahip. Bu santralde 3 milyon 500 bin Kalyon PV paneli kullanılarak, yaklaşık 2 milyon insanın yıllık elektrik ihtiyacı karşılanıyor. Bu, Türkiye’nin elektrik ihtiyacının %1’ine denk geliyor. Bu projede yer almak bizler için büyük bir mutluluk kaynağıdır.” dedi.

“`

Related Posts

Zeytinyağı fiyatları yarı yarıya düştü! Zamlanacağı tarih belli oldu

Zeytin üretimi adeta rekor kırdı. Zeytinde elde edile yüksek rekolte zeytinyağı fiyatlarına da yansıyarak yarı yarıya düşmesine neden oldu. Ancak bir sonraki sezon fiyatların artması bekleniyor.

Kuyumculardan Altınbank önerisi: ‘500 milyar dolar altın yastık altında’

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, “(Altınbank kurulması önerisi) Adı, Altınbank olan banka sayesinde bugün yaşanan ithalat, cari açık, yastık altı, teknoloji, yatırım, standardizasyon gibi konular tek elden çözümlenmiş olacak” dedi.

İŞ KUR’la anlık ilan paylaşımı

Genel Kurul’da yasalaşması beklenen torba yasa teklifine göre özel istihdam bürolarına “İŞ KUR’la anlık iş ilanı paylaşımı” zorunluluğu getiriliyor. Hedef işsize anlık 210 bin iş ilanı sunabilmek.

TÜSİAD’ın raporu ortaya çıkardı: Alarm veriyor önlem almak kaçınılmaz hale geldi

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), PwC Türkiye iş birliğiyle bir rapor hazırladı. “Yaşlılık Politikaları Araştırması: Demografik Dönüşüm ve İhtiyaçlar” raporunda Türkiye’nin dünya ortalamasından daha hızlı yaşlandığına dikkat …

Tarımsal destek ödemeleri bugün hesaplara yatırılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı, 344 milyon 877 bin 943 TL tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını açıkladı.

Direne direne yüzde 93 zam aldılar: 73 bin lira maaş, 20 bin lira eğitim parası, 30 bin lira sosyal hak ödemesi

DYO Boya Fabrikaları A.Ş.’de 43 günlük direniş işçilerin kazanımı ile sonuçlandı. İşverenle sendika anlaştı ve işçilerin istediği oranda zam öngören Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı. Anlaşma, işçilerin ücretlerinde dikkat çekici bir artış …