Vatandaşın döviz mevduatı 2,9 milyar dolar azaldı

TCMB’nin Açıkladığı Verilere Göre Yurt İçi Yerleşiklerin Döviz Mevduatı Azaldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), son verilerine göre, bir önceki haftaya kıyasla yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatında azalma yaşandı. Geçen hafta 194 milyar 133,30 milyon dolar olan döviz mevduatı, 4 Temmuz itibarıyla 191 milyar 189,07 milyon dolara geriledi.

Gerçek kişilerin döviz mevduatı ise bir önceki haftaya göre 118 milyar 400,27 milyon dolara yükseldi ve 435,12 milyon dolarlık bir artış gösterdi. Diğer yandan, tüzel kişilerin döviz mevduatı 3 milyar 379,35 milyon dolar azalarak 72 milyar 728,80 milyon dolara düştü.

Yurt içi yerleşiklerin parite etkisinden arındırılmış toplam yabancı para mevduatı ise 4 milyar 70,12 milyon dolarlık bir azalma yaşadı. Gerçek kişilerin döviz mevduatları 463,74 milyon dolar azalırken, tüzel kişilerin döviz mevduatları 3 milyar 606,38 milyon dolarlık bir düşüş kaydetti.

Related Posts

Motorin ne kadar oldu?

Akaryakıta tabela bir kez daha değişti. 3 Temmuz’da enflasyonun açıklanmasının ardından akaryakıt fiyatlarına ÖTV zammı gelmişti. Brent petrol ve dövizdeki hareketlilik de akaryakıt fiyatlarını etkiledi. Önceki gün motorinin litre fiyatına 1 lira 16 …

3’üncü güneş enerjisi santrali devrede

Turkcell, Türkiye genelinde hayata geçirdiği yenilenebilir enerji yatırımlarına bir yenisini daha eklediğini duyurdu.

TPAO iki ilde petrol aramaya devam edecek: Süre uzatıldı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) ait Diyarbakır’daki kara sahasında yürütülen petrol arama faaliyetlerinin süresi uzatıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın kararıyla ruhsatın geçerliliği devam ederken, bölgedeki arama çalışmaları hız kesmeden sürecek.

Konya OSB’deki genişlemeyle 15 bin yeni istihdam hedefleniyor

Konya Organize Sanayi Bölgesi’nde (KOS) süren genişletme çalışmalarıyla 15 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …

Emeklilikten sonra sigortasız çalışmanın riskleri neler? Maaş kestirerek çalışmak kimler için avantajlı?

Türkiye’de emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek oldukça yaygın. Ancak uzmanlar uyarıyor: Sigortasız çalışan emekliler ciddi yasal ve ekonomik risklerle karşı karşıya. İş kazası, tazminat, SGK desteği gibi temel haklar sadece sigortalı …