Yaban otuna dokunan kadının vücudu yandı

T24 Dış Haberler

İngiltere’de yaşayan 20 yaşındaki Chloe Douglas, yaban otuna dokunduktan sonra üçüncü derece yanıklara maruz kaldı. 

Ellerinde ve boynunda kırmızı bir döküntüyle uyanan genç kadın, günün sonunda bu döküntülerin korkunç kabarcıklara dönüştüğünü fark ederek hastaneye başvurdu. Doktorlar, yaralanmalarının nedeninin zehirli bitki olduğunu söyledi. 

Genç kadının elinde üçüncü derece yanıklar ve üzüm büyüklüğünde’kabarcıklar oluştu. Semptomları üç hafta boyunca devam etti.

Bitkinin oldukça ciddi reaksiyonlara neden olabildiği, 2015 “İngiltere’nin en tehlikeli bitkisi” olarak açıklandığı, en ufak bir temasla bile öz suyunu yayabildiği ve etkilenen cilt gün ışığına maruz kaldığında korkunç yanıklara neden olduğu belirtildi. 

Bitkinin çoğu zaman ani bir acıya neden olmadığı ve cildin kendisini güneşe karşı korumasını engellediği ifade edildi. Bu nedenle bitkiyle temas halinde bulunanlar, çok geç olana kadar hasarın farkına varamıyor. 

50 yıldan fazla bir süre önce bitkiyle temas ettiğini ve üçüncü derece yanıklar yaşadığını anlatan yaşlı bir adam, eski yaranın halen güneşe maruz kaldığında kendisine acı verdiğini ifade etti. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx